Boeken

Driven by Dialogue

In this book Floor de Ruiter ‘de-constructs’ true dialogue and puts the pieces back together in a practical tool for common understanding.

» bestel boek

Driven by Dialogue

In a world, organization or team in turmoil there is only one way out: dialogue. Not discussing a compromise, negotiating a business deal or persuading reluctant employees, but a real dialogue, that brings us back together. Why do we normally find that so difficult? Because we want to avoid confrontations, or maybe even more because listening is so difficult. We want to talk, express ourselves, and at the same time we want to be heard; an incompatible combination. Under stress it gets even worse: we disconnect and turn inside ourselves.

In this book Floor de Ruiter ‘de-constructs’ true dialogue and puts the pieces back together in a practical tool for common understanding. He offers useful tips to translate this into basic communication, into team dialogues, into leadership, into customer- and service dialogues, into new forms of local government and into new ways of teaching. For those who have and coach teams and organizations he carefully explains the process of facilitating dialogue. In this way dialogue helps you out in the most difficult situations. ‘Driven by Dialogue’ is also a clear application of ‘Spiral Dynamics’ and ‘Theory U’ on communication.

» bestel boek

ValueFraming

Genomineerd voor managementboek van het jaar 2013!

Vergeet alles wat je geleerd en gelezen hebt over communicatie. Alles wat uitgaat van een doel , een boodschap of een imago, dat zo effectief mogelijk moet worden overgebracht.  Vertrouw op je natuurlijke gaven en het besef dat werkelijke communicatie begint met inlevingsvermogen.

Iedereen kent wel het wonder van een echt intens persoonlijk gesprek, doordat het klikt, door de echte aandacht voor elkaar en door wederzijds respect. Eigenlijk ‘synchroniseer’ je elkaars frames en de boodschap lijkt dan vaak bijna spontaan te ontstaan. ValueFraming © decodeert de flow van zo’n goed gesprek en stelt je in staat om, met de juiste voorbereiding, dat wonder altijd en overal te creëren. Niet alleen één op één, maar juist ook met en voor groepen.

Inleven is de ene keer makkelijker dan de andere. Daarvoor biedt ValueFraming © een speciaal handvat onder het motto: ‘If you don’t understand people, you don’t understand communication’. Ieder mens is uniek, maar op gebied van communicatie blijkt die diversiteit uiteindelijk opgebouwd uit een aantal natuurlijke basis-perspectieven. Die worden uitgedrukt in kleuren en helpen om inzicht te krijgen in de waarden en emoties van de luisteraar én van de spreker zelf, binnen de context van een gebeurtenis of maatschappelijke ontwikkeling. Dit waardenmodel vormt de ‘value’-kant van ValueFraming.

Met de unieke combinatie van die twee benaderingen vormt ValueFraming © een tweezijdig communicatiemodel, dat steeds vaker wordt ingezet bij crisiscommunicatie.  Het is echter vooral ook een pleidooi en handvat voor leiderschap dat niet gericht is op het verkopen van een boodschap, maar op het creëren van verbinding, het betekenis geven aan maatschappelijke ontwikkelingen en het leiden van werkelijke transformaties. Een weg die leiders als Nelson Mandela en Barack Obama ons al gewezen hebben.

ValueFraming is in herdruk geweest. Je kunt het boek (€32,50 inclusief btw) bestellen door een mail te sturen naar info@flyingelephants.nl. Het is ook via bol.com & managementboek.nl verkrijgbaar!

Congruente Overheidscommunicatie (co–auteur)

Congruente overheidscommunicatie biedt een leidraad voor effectieve overheidscommunicatie die aansluit bij de maatschappelijke communicatiebehoeften van burgers. Eerst beschrijft het de essenties van de overheid en haar communicatie, de turbulentie in onze samenleving en de weerslag daarvan op de overheid. Daarna geeft dit boek een advies over de invulling van de overheidscommunicatie. Kern van dat advies is de keuze voor een nieuw paradigma gebaseerd op twee vertrekpunten: een externe communicatieoriëntatie en een communicatiestijl die gebaseerd is op een positief mensbeeld. Tot slot wordt een werkproces geschetst om te komen tot effectieve overheidscommunicatie.

De auteurs Hans Siepel, Frank Regtvoort, Gerald Morssinkhof en Floor de Ruiter hebben hun kennis van, ervaringen met en inzichten over communicatie en overheid laten samenvloeien. Het resultaat is een uniek boek over overheidscommunicatie dat bestuurders en ambtenaren (‘de overheid’) helpt om te communiceren in dienst van burgers (de samenleving). ‘Het bewaken van de integriteit van de verbinding tussen de verticale en horizontale wereld kan als de kerntaak van de overheidscommunicatie worden gezien. Dat vraagt om professionals met inzicht én lef. Daaraan kan dit zorgvuldig geschreven boek zeker bijdragen’ (Prof. drs. J. Wallage voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur).

Voor wie

Congruente overheidscommunicatie is geschreven voor (toekomstige) communicatieprofessionals die overheidscommunicatie als hun vak beschouwen. Daarnaast is het geschikt om overheidsbestuurders en ambtenaren bewust te maken van wat zij van hun communicatieprofessionals mogen en kunnen verwachten.

Over de auteur(s)

Hans Siepel heeft diverse (overheids)communicatiefuncties bekleed. Frank Regtvoort heeft voor het (overheids)communicatievak studieprogramma’s en -materiaal ontwikkeld. Gerald Morssinkhof doceert en schrijft over de ontwikkeling van het vak communicatie en over mensen, organisaties en hun verbinding met de samenleving. Floor de Ruiter is partner van De Transformatie Groep en expert op het gebied van organisatie- en communicatiecultuur.

http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/vvd-haalt-uit-naar-ombudsman-1.1543372

» bestel boek