Live

Agenda

30 augustus - 6 september 2015 Leadership on Stage: week in Frankrijk
Door: Floor de Ruiter Datum: 30 augustus - 6 september 2015 Locatie: Gressoux; France
28 februari 2013 15 minutes on leadership
Door: Floor de Ruiter Datum: 28 februari 2013 Locatie: Den Haag
2 oktober 2012 Logeion seminar ValueFraming
Door: Floor de Ruiter en diverse sprekers Datum: 2 oktober 2012 Locatie: zie Logeion agenda
9 oktober 2012 boekpresentatie Overheids Communicatie, uitreiking aan ombudsman Brennikmeijer
Door: Floor de Ruiter & Hans Siepel Datum: 9 oktober 2012 Locatie: Nieuwspoort Den Haag

Floor de Ruiter on Stage

Een boek is mooi, maar om ValueFraming echt onder de knie te krijgen is meer nodig. Leiderschap ‘on stage’ moet je ervaren en oefenen om het succesvol te kunnen toepassen. honderden bestuurders hebben inmiddels live kennisgemaakt met ValueFraming en passen dit toe op emotioneel beladen momenten.  

Adriaan Buitink, Adjunct Directeur Veiligheidsregio Utrecht:

“deze masterclass bieden wij vanuit de Veiligheidsregio Utrecht aan, aan alle (loco)burgemeesters, omdat het in crisissituaties niet alleen gaat om het in goed banen leiden van publieke diensten, maar vooral om inleving in collectieve emoties en authentiek leiderschap tonen. Vele tientallen (loco)burgemeesters hebben met enthousiasme hieraan deelgenomen en hoge waardering voor de relevantie en praktische toepasbaarheid. Een must voor de hele veiligheidsdriehoek”

Seminar; Leiderschap in 15 minuten, 8 krachtige sprekers over leiderschap

Seminar 
Leiderschap in 15 minuten 
8 krachtige sprekers over leiderschap

Datum: donderdag 28 februari 2013 
Tijd: 13.30 – 17.30 uur 
Locatie: Centre for Innovation Campus Den Haag 
Wat betekent leiderschap voor jou persoonlijk? Hoe ga je ermee om in de professionele communicatiepraktijk? Wat heb je als leidinggevende nodig om leiderschap mogelijk te maken? Wat is de betekenis van leiderschap in organisaties? En hoe is de wisselwerking tussen leiderschap en communicatie? 

Deze vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst ‘Leiderschap in 15 minuten’. Acht sprekers geven in 15 minuten een persoonlijke visie op leiderschap en communicatie. Met bijdragen van onder andere Huib Koeleman, Astrid Schutte, Gerald Morssinkhof, Conny de Laat, Saskia Verwie, Hans Janssensl en Floor de Ruiter. Alma Feenstra leidt de discussie.

Leadership on Stage, week seminar in Frankrijk; ook in 2015!

ValueFraming gaat internationaal! Samen met theaterregisseur Bert Barten bieden we een hele week aan om aan ‘leadership on stage’ te werken. In een Frans kasteel in de Vogezen, combineren we de geavanceerde theatrale technieken van Bert Barten (die ondermeer put uit de traditie van Mindfulness en storytelling) met die van ValueFraming. Nu echt de diepte in om als ervaren podiumtijger zonder vrees terug te keren. En dat in een prettig Frans chateau. Van 30 augustus – 6 september 2015! lees meer

Download PDF (931KB)

 

I-Change congres over communicatie en verandering

Op 7 februari 2013 in Utrecht, in vervolg op het succesvolle congres iChange, organiseerde vakblad Communicatie wederom een Praktijkdag over communicatie en verandering. Een dag met intensieve workshops waarbij je echt de diepte in ging over de veranderonderwerpen van jouw keuze. De workshop ValueFraming was (weer) overtekend en dus voor een volle zaal liet Floor groepen werken aan een speech op een emotioneel beladen moment. Videofeedback toonde dat iedereen de boodschap over inlevingsvermogen ook kon toepassen!

ValueFraming op MARCOM12

Voor een volle bak tijdens MARCOM12 in de RAI op 13 juni heb ik mijn ‘live waardenscan’ uitgeprobeerd op het totale publiek. Oranje en Groen bleken de dominante perspectieven van mijn publiek. Handig voor de spreker om te weten voor de rest van de sessie. Zo kon ik bijtijds wat gele anekdotes skippen en nog eens extra de nadruk leggen op de toepassing in de praktijk. Hoe wordt ik succesvol door het geheim van Mandela zelf toe te passen. Ik heb nog nooit zoveel visitekaartjes in één keer gekregen.

Seminar ValueFraming

2 oktober 2012

Vergeet alles wat je geleerd en gelezen hebt over communicatie. En leer vernieuwend te communiceren! op basis van inlevingsvermogen. Logeion, de beroepsvereniging van communicatie adviseurs organiseerde op 2 oktober 2012 een speciaal seminar hierover: lees meer

Om iedereen de kans te geven eens ervaringen op te doen met de communicatieve kracht van de kleuren, was er een ‘carrousel’ van workshops gereorganiseerd. Ervaren wat de kracht van groen (emoties delen met de ‘talking stick’, rood (de confrontatie aangaan, zelfs met bokshandschoenen aan) of paars (de kracht van rituelen ervaren). 6 specialisten trakteerden de deelnemers op een kleuren-topervaring.

Issue Congres 2012

Leren van een crisis

Het Issue Congres 2012 vond plaats op 23 januari 2012, in de Schouwburg van Amstelveen, en stond in het teken van `Leren van een crisis´. Te vaak gebeurt het nog dat bedrijven slecht communiceren waardoor een crisis verergert. Onvolledige, trage, incorrecte communicatie alsmede een steeds kritischer wordende consument en onzorgvuldigheid onder journalisten kunnen boodschappen doen vervormen en daarmee een crisis laten ontsporen en schadelijk zijn voor uw organisatie.

Lees meer